De toekomst van WordPress

Het begon met een simpele rij met code 11 jaar geleden, maar ondertussen is WordPress veranderd in een platform voor meer dan 74 miljoen websites!

Zelfs met velen competities die veel van dezelfde functies aanbieden, domineert WordPress de CMS markt met een aandeel van 30%!
Maar blijft het platform bestaan, of wordt het gedomineerd door een nieuwe CMS systeem in de toekomst?

Evolueert mee met de vraag

De afgelopen jaren wordt er steeds meer gevraagd naar het avanceren van websites en maken developers steeds meer gebruik van WordPress om mobiele applicaties en complexe e-commerce websites op te richten.

WordPress doet al geweldig werk met haar huidige systeem, maar er zullen meer veranderingen komen en de community zal meer plug-ins en ontwikkelen voortzetten.
Maar hierdoor is er voor iedereen wat wils en blijven er steeds nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden om de problemen opgelost te hebben door gebruikers.

WordPress als development framework

WordPress heeft veel focus gelegd op gebruiksvriendelijkheid en ik geloof dat ze op de juiste weg zitten.
Op dit moment wordt er veel aandacht besteed om WordPress te evolueren in een volle CMS systeem en applicatie framework.

Natuurlijk betekent het niet dat WordPress nog geen CMS systeem is en dat zien we terug bij grote bedrijven zoals CNN en Times Magazine, die gebruik maken van WordPress.
Maar om bepaalde wensen van de gebruikers te kunnen vervullen, moet er gebruik worden van plug-ins om de website te veranderen.

In die stelling is het belangrijk dat de community in WordPress erg sterk is. Er zijn veel plug-ins in ontwikkeling door mede-WordPress gebruikers en er zullen nog meer komen om andere gebruikers van het systeem te helpen.

Tot slot

De afgelopen jaren heeft bewezen dat de kennis, de ervaring en passie van de WordPress Community een groot succes is.

Wij als gebruikers van deze platform hebben niet alleen het systeem, maar ook elkaar geholpen om op dit punt te komen met dit systeem. Door deze ontwikkeling en vraag is het systeem het meest populaire web platform van de wereld geworden en het groeit elke dag steeds meer.

Niet alleen de mensen die plug-ins maken, maar ook de gebruikers die op het forum vragen beantwoorden en stellen spelen een grote rol in het ontwikkeling van WordPress.
De grote hoeveelheid mensen zorgen ervoor dat er steeds meer oplossingen worden gevonden voor consumenten en zorgt ervoor dat WordPress nog steeds veel gevraagd wordt.

Maar wat denk jij over WordPress; Zie jij een nieuw, groot systeem die het overhoop gaat gooien en op de troon gaat zitten, of ga jij ook meteen WordPress downloaden en deel uitmaken van de community?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.